Polityka prywatności

 Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług oferowanych przez serwis internetowy www. herlitz.pl (dalej: Serwis).

Administratorem danych osobowych zawartych w Serwisie jest:

HERLITZ Sp. z o.o., z siedzibą - 62-081 Przeźmierowo, Baranowo ul. Szamotulska 2

Inspektor ochrony danych osobowych (IOD)
Cezary Sadowski, adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych danych osobowych ADO działa w oparciu o wewnętrzne procedury i zalecenia, zgodne z odpowiednimi aktami prawnymi w zakresie ochrony danych osobowych, a w szczególności z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46 WE.

ADO dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, iż dane osobowe są:

  • przetwarzane zgodnie z prawem;

  • zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami;

  • merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane;

  • przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.

ADO realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

- poprzez dobrowolnie wprowadzenie informacji w formularzach, w celu:

  • udzielania odpowiedzi na zapytania użytkowników kierowane przy użyciu formularza kontaktowego na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO

  • w celu przesyłania informacji dotyczących produktów i usług oferowanych przez ADO na wskazany adres poczty elektronicznej, jeżeli użytkownik wyraził na to zgodę, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Zgodę można wycofać poprzez kliknięcie odpowiedniego linku w otrzymanej wiadomości lub wysłane takiego zgłoszenia na adres e-mail ADO,

  • realizacji uzasadnionego interesu ADO w szczególnych przypadkach na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. f RODO np. windykacji

-poprzez gromadzenie plików “cookies”.

Przy pierwszej wizycie w serwisie użytkownik informowany jest o używaniu plików cookies. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKO użytkownik wyraża zgodę na stosowanie plików cookies na stronie internetowej. Użytkownik może w każdym czasie zmienić ustawienia plików cookies tutaj [link do panelu zarządzania cookies w Polityce prywatności].

Cookies niezbędne do działania witryny można zmienić zmieniając ustawienia przeglądarki, przy czym należy mieć na uwadze, że zmiana ustawień może spowodować nieprawidłowe funkcjonowanie witryny.

Wyłączenie niektórych plików cookie może spowodować błędne działanie strony oraz brak dostępu do niektórych funkcji.

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej użytkownika.

Użytkownicy, którzy po zapoznaniu się z informacjami dostępnymi w serwisie, nie chcą żeby pliki cookies pozostały zachowane w przeglądarce internetowej urządzenia, powinni usunąć je ze swojej przeglądarki po zakończeniu wizyty w Internetowym serwisie informacyjnym.

W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików „cookies”:

  • pliki niezbędne, czyli fundamentalne dla podstawowej funkcjonalności strony,

  • pliki analityczne -które pomagają poprawić komfort korzystania z witryny dzięki zrozumieniu, jak korzystają i konwertują na niej użytkownicy które w połączeniu z konwersjami pomagają analizować wydajność różnych kanałów sprzedaży,

  • pliki marketingowe -używane do personalizowania treści reklam, właściwego kierowania i analizowania wydajności kanałów marketingowych i kanałów sprzedaży.

Pliki cookie, które stosujemy, pozwalają nam rozwijać naszą stronę.

Odbiorcy danych

Odbiorcami przetwarzanych przez nas danych osobowych są firmy współpracujące w zakresie wynajęcia pracowników i tzw. rekrutacji stałych ( w Polsce i Niemczech ).

Dodatkowo odbiorcami danych osobowych mogą być organy, instytucje oraz podmioty uprawnione na mocy przepisów prawa ( w tym niemieckiego prawa pracy ), a także podmioty świadczące usługi na rzecz ADO (np. obsługa prawna, IT, marketingowa, księgowa oraz inne podmioty uczestniczące w realizacji zamówionej usługi.

 

Postanowienia dotyczące ochrony danych w zakresie zastosowania oraz korzystania z Google Analytics

Korzystamy z narzędzi analitycznych Google Analytics, które zbierają informacje na temat Twoich odwiedzin strony, takie jak podstrony, które wyświetliłeś, czas, jaki spędziłeś na stronie czy przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics.

Możesz zrezygnować z cookies podmiotów trzecich wykorzystywanych w Google Analytics zmieniając ustawienia reklam albo przez narzędzie udostępnione tutaj: https://adssettings.google.com

Więcej na temat przetwarzania danych przez Google https://policies.google.com/privacy?hl=pl

Zawarliśmy z Google umowę o zlecenie przetwarzanie danych i w pełni wdrażamy rygorystyczne wymagania niemieckich organów ochrony danych podczas korzystania z Google Analytics.


Postanowienia dotyczące ochrony danych w zakresie zastosowania oraz korzystania z Google Ads.

Korzystamy z narzędzi marketingowych, takich jak Google Ads, system reklamowy Google uruchomiony 20 października 2000 roku, pozwalający na wyświetlanie linków sponsorowanych w wynikach wyszukiwania wyszukiwarki Google i na stronach współpracujących w ramach programu Google AdSense, sprzedawane w modelu CPC i CPM.

Więcej na temat przetwarzania danych przez Google Ads:

https://policies.google.com/privacy?hl=pl&gl=pl#intro.

 

WTYCZKI:

Facebook

Na naszej stronie internetowej zintegrowane są wtyczki sieci społecznościowej Facebook. Wtyczki Facebooka można rozpoznać po logo Facebook. W tym celu wykorzystywane są pliki firmy Facebook Inc., 1 Hacker Way Park, California 94025, USA. Podgląd wtyczek znajdziesz na stronie: https://developers.facebook,com/docs/plugins/. Podczas odwiedzania strony wtyczka ustanawia bezpośrednie połączenie miedzy przeglądarką a serwerem Facebook. W ten sposób Facebook otrzymuje informacje, ze odwiedziłeś naszą stronę z Twoim adresem IP. Gdy jesteś zalogowany na swoim koncie na Facebooku i klikniesz na „przycisk polubienia”, możesz połączyć treść naszych stron z Twoim profilem na Facebooku. W rezultacie Facebook może przypisać wizytę na naszych stronach do Twojego konta użytkownika. Nie posiadamy wiedzy na temat treści przekazywanych danych, ani sposobu ich wykorzystywania przez Facebook. W przypadku gdy nie chcesz, aby Facebook przyporządkował Twoją wizytę na naszych stronach z kontem użytkownika Facebooka, wyloguj się z konta użytkownika Facebooka.

Więcej na temat przetwarzania danych przez Facebook: https://de-de.facebook.com/policy.php.

 

YouTube

Na naszej stronie internetowej zintegrowane są komponenty od YouTube. YouTube to internetowy portal wideo, który pozwala wydawcy wideo (po ang. „video publisher”) na darmowe zamieszczanie klipów wideo, a także innym użytkownikom na ich darmowe oglądanie, ocenę oraz komentowanie. YouTube pozwala publikować wszystkie rodzaje filmów, dzięki czemu można uzyskać dostęp za pośrednictwem portalu internetowego zarówno do pełnych filmów i audycji telewizyjnych, jak i teledysków, zwiastunów i filmów tworzonych przez użytkowników.

Operatorem od YouTube jest Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin, D04 E5W5, Ireland.

Gdy odwiedzasz naszą stronę internetową z wtyczką YOUTube, zostanie nawiązane połączenie z serwerami YouTube. Serwer YouTube jest informowany, które z naszych stron odwiedziłeś. Jeżeli jesteś zalogowany na sowim koncie YouTube, umożliwiasz YouTube przyporządkowanie Twojego zachowania podczas przeglądania bezpośrednio z Twoim profilem osobistym. W przypadku braku zgody na tego rodzaju przekazywanie informacji, osoba, której dane dotyczą, może temu zapobiec w ten sposób, że wyloguje się ze swojego konta na YouTube przed wywołaniem naszej strony internetowej. Więcej informacji odnośnie YouTube można znaleźć na stronie https://www.youtube.com/yt/about/de/.

Więcej na temat przetwarzania danych przez YouTube:  https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

Instagram

Na naszej stronie internetowej zintegrowane są komponenty od Instagram. Instagram to fotograficzny serwis społecznościowy hostingu zdjęć, połączony z aplikacją o tej samej nazwie, który umożliwia użytkownikom edycję zdjęć i filmów, stosowanie do nich filtrów cyfrowych oraz udostępnianie ich w różnych serwisach społecznościowych.

Więcej na temat przetwarzania danych przez Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875.

Do przetwarzanych przez ADO danych przysługuje wgląd użytkownikowi Serwisu, który je przekazał. Użytkownik ma również prawo do modyfikacji tych danych, przenoszenia, ograniczenia, wniesienia sprzeciwu lub zaprzestania przetwarzania swoich danych osobowych w dowolnym momencie. W dowolnym momencie użytkownik może również żądać usunięcia swoich danych osobowych z serwisu.

W celu wykonania swoich praw wskazanych powyżej użytkownik Serwisu powinien skontaktować się z ADO korzystając z tego samego adresu email lub numeru telefonu przekazanego do Serwisu, kontaktując się na adres e-mail ADO.

Każdy użytkownik serwisu może wnieść skargę do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, , ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa.

W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych, które działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez Serwis. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się uważnie zapoznać.

HERLITZ sp. z o.o. zastrzega sobie prawo do zmiany w polityce prywatności serwisu, co może zostać spowodowane przez rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój Serwisu. O wszelkich zmianach będziemy informować użytkowników w sposób widoczny i zrozumiały.